Tilaa arviokäynti

Asunnon myynti pähkinänkuoressa

Posted on 23.02.20 in Asuntojen hinnat
  • 0

Arviokäynti

Kun asunnon myynti tulee ajankohtaiseksi, kannattaa lähteä liikkeelle pyytämällä kiinteistönvälittäjä kotiin maksuttomalle arviokäynnille.

Mitä arviokäynnillä tapahtuu?  

Arviokäynti on kiinteistönvälittäjän jokapäiväistä perustyötä. Käynti on Viva LKV:n kautta aina maksuton eikä velvoita mihinkään. Kiinteistönvälittäjillä on käytössä kattavasti tietoa asuinalueesi ja taloyhtiösi toteutuneista myyntihinnoista sekä myyntiajoista aikaisimpina vuosina. Välittäjän asiantuntemukseen, sekä tilastotietoihin perustuen saat mahdollisimman tarkan arvion asuntosi nykyisestä hinnasta. 

Hinta-arvion lisäksi saat selkeän myynti- ja markkinointisuunnitelman, jonka ansiosta tiedät, millaista palvelua oma välittäjäsi tarjoaa. Myyntiaikaan vaikuttaa muun muassa asunnon sijainti, asunnon koko ja kunto, sekä myyntiosaaminen sekä välittäjän aktiivisuus. Pyrimme myymään asunnon mahdollisimman nopeasti, parhaaseen mahdolliseen hintaan.

Toimeksiantosopimuksen tekeminen

Asunnon myynnistä tehdään toimeksiantosopimus, johon kirjataan kaikki yhdessä sovitut asiat aina myyntihinnasta ja asunnon kunnosta stailaukseen ja välityspalkkioon. Asunnon omistajana sinulla on selonantovelvollisuus. Se tarkoittaa sitä, että välittäjän tulee saada tietoonsa kaikki oleelliset asuntoon liittyvät asiat, jotka voisivat vaikuttaa ostajan ostopäätöksiin. Tällaisia asioita voivat olla esimerkiksi asunnossa tehdyt remontit tai vaikkapa yksittäinen rikkinäinen kodinkone.

Käytännön järjestelyt

Välitysliike hankkii kaikki tarvittavat asiakirjat myyntiä varten. Tarvittaessa asunto stailataan kevyesti tai kalustetaan kokonaan Viva LKV:n oman sisustussuunnittelijan johdolla. Asunnosta otetaan laadukkaat myyntikuvat ja pohjapiirros laaditaan. Tämän jälkeen kiinteistöassistentti koostaa myyntiesitteen, jonka saat nähdäksesi ennen myynnin aloitusta. 

Markkinointi alkaa

Asuntosi alkaa nyt olla myyntivalmis! Välittäjä laatii vielä myyvän esittelytekstin ja markkinointi alkaa Etuovella, Oikotiellä ja Viva LKV:n kotisivuilla. Kohde julkaistaan myös Viva LKV:n sosiaalisen median eri kanavissa sen mukaisesti, kuten olette välittäjäsi kanssa sopineet.

Yhteydenpito asiakkaaseen

Haluamme pitää asiakkaamme aina ajan tasalla sen suhteen, miten asunnon myynti edistyy. Olemme yhteydessä aina esittelyiden jälkeen, mutta informoimme myös esittelyiden välissä kuulumiset.

Esittelyt ja tarjousneuvottelut

Asunnon esittelyt hoidetaan sopimuksen mukaan. Kun potentiaalinen ostaja on löytynyt, ostotarjoukseen kirjataan kauppahinta, maksuehdot, omistus- ja hallintaoikeuden siirrot ja kaikki muu kauppojen kannalta oleellinen tieto.

Kun ehdoista on päästy sopimukseen, välittäjä aloittaa kaupantekotilaisuuden järjestämisen ja kiinteistöassistentti kauppakirjojen laatimisen. 

Kaupantekotilaisuus

Asuntokaupat voidaan tehdä esimerkiksi Viva LKV:n toimistolla, mutta useimmiten kaupantekotilaisuus järjestetään asunnon ostajan pankissa, josta hänellä on neuvoteltuna asuntolaina. Kaupantekotilaisuudessa maksetaan kauppahinta, lisäksi allekirjoitetaan asunnon kauppakirjat ja tehdään siirtomerkinnät asunto-osakkeen osakekirjaan. Välittäjä huolehtii myös varainsiirtoverotukseen liittyvät ilmoitukset ostajan puolesta verottajalle aina silloin, kun kyse on osakehuoneiston kaupasta. Kiinteistökauppojen kohdalla varainsiirtoverosta huolehtii ostaja itse, verottajan ohjeiden mukaisesti. Jos kyseessä on kiinteistökauppa, kaupoilla on mukana myös välittäjän paikalle kutsuma kaupanvahvistaja.

Asunnon myynnin jälkeen

Asunnon myynnin jälkeen on hyvä varmistaa, että kaikki kauppakirjassa sovittu tapahtuu aikataulun mukaisesti. Välittäjäsi on käytettävissä myös asuntokaupan jälkeen, sillä meille tyytyväinen asiakas on kunnia-asia ja haluamme varmistaa, että kodinvaihdosta jää kaikille osapuolille hyvä kokemus.

Hannu Valojärvi
KTM, LKV

Tutustu Viva LKV:n välittäjiin tästä >

Seuraa meitä:

OLETKO MYYMÄSSÄ ASUNTOA?

Pyydä meiltä arviokäynti!

Meiltä Vivasta saat huippumyyjän, joka keskittyy täysillä siihen, että asuntosi menee kaupaksi parhaaseen mahdolliseen hintaan. Olemme tehneet Uudellamaalla asuntokauppaa yli 20 vuotta ja ansainneet tuhansien asiakkaiden luottamuksen yksinkertaisella tavalla: meille tärkeintä on, että sinä olet työhömme tyytyväinen. Jätä tietosi, niin olemme sinuun yhteydessä!