Tilaa arviokäynti

ASUNTOJEN HINNAT NOUSIVAT PK-SEUDULLA VUODESSA 2,3%

Posted on 28.12.17 in Asuntomarkkinat Asuntojen hinnat Asuntomarkkinat
  • 0

ASUNTOJEN HINNAT NOUSIVAT PK-SEUDULLA VUODESSA 2,3%

Vuoden 2016 lopusta tämän vuoden loppuun on pääkaupunkiseudulla asuntojen hinnat nousseet 2,3%. Luvut selviävät Tilastokeskuksen tuoreesta tilastosta verrattaessa marraskuun 2016 ja marraskuun 2017 aikana toteutuneita vanhoja kerros- ja rivitaloasuntojen hintoja. Kehitys on ollut silmiinpistävän lineaarista koko ajan vuodesta 2010 lähtien, jolloin neliöhinnat ovat olleet pääkaupunkiseudulla noin 3100 €/m2 luokkaa ja 2017 lopussa noin 3700 €/m2. Hinnat ovat siten nousseet tasaisesti noin 85 €/m2 jo vakiintuneen oloisesti useamman vuoden ajan.

Toisinaan hintojen kehitystä meillä verrataan Länsinaapuriin ja Tukholman hinnat kulkivatkin ainakin vuosien 2006-2013 ajan hyvinkin lähellä toisiaan. Muutos kuitenkin tapahtui vuoden 2013 alussa, jolloin Tukholman hinnat lähtivät Helsinkiin verrattuna rakettimaiseen nousuun lähestyen jo tuplalukuja Helsinkiin verrattuna tämän vuoden alussa. Kuten markkinataloudessa muutoinkin, poikkeukselliset muutokset ennakoivat myös vahvaa vastaliikettä ja Tukholman hinnat ovatkin jo aiempaa nousua jyrkemmässä laskussa.

Pääkaupunkiseudun järkevämpi hintakehitys antaa vahvan indikaation suunnan jatkumisesta vakaana. Ennustettava asuntomarkkina on asuntovelalliselle ja miksei vuokralaisellekin erittäin hyvä ja turvaa luova seikka. Tämän hetken asuntomarkkinassa ei ole vuodelle 2018 ennusteita tehtäessä sellaisia vaikuttimia, joiden perusteella olisi syytä olettaa, etteivät asuntojen hinnat kehittyisi samalla lineaarisella käyrällä kuin tähänkin asti. Lähde: Osakeasuntojen hinnat, Tilastokeskus

Seuraa meitä:

OLETKO MYYMÄSSÄ ASUNTOA?

Pyydä meiltä arviokäynti!

Meiltä Vivasta saat huippumyyjän, joka keskittyy täysillä siihen, että asuntosi menee kaupaksi parhaaseen mahdolliseen hintaan. Olemme tehneet Uudellamaalla asuntokauppaa yli 20 vuotta ja ansainneet tuhansien asiakkaiden luottamuksen yksinkertaisella tavalla: meille tärkeintä on, että sinä olet työhömme tyytyväinen. Jätä tietosi, niin olemme sinuun yhteydessä!