Tilaa arviokäynti

Ihana kamala muutto

Posted on 04.11.16 in Stailaus ja sisustus
  • 0

Muutto lähestyy ja on aika pakata koti ja sen historia laatikoihin. Paljosta on myös luovuttava ja toivottava, etteivät muut perheenjäsenet vedä hernettä nenäänsä. Toisten tavaroita on niin helppo karsia ja heitellä roskiin. Omien tavaroiden kanssa viivytellään, vaikka niiden säilyttämistä ei puolla mikään muu kuin pelko siitä, että luopuminen vie mennessään myös muistot. Toisaalta jotkut lentävät roskiin juuri siksi.

Helpointa lienee vaatteiden läpi käyminen. Liian pienet ja nolot alennusmyyntiostokset on helppo survoa säkkeihin ja kiikuttaa kierrätykseen. Mutta, toista ovat esineet ja kalusteet, joita olen raahannut mukanani koko elämäni, miten niistä voisi erota nytkään? Suvun naisten kutomat räsymatot pakkaan mukaan, koska jossain kodissa ne vielä pääsevät esille. Mutta, vaikka mummon tuolissa ei istu kukaan, se muuttaa mukana. Miksi? Heittääkö mummo pienillä kivillä pilven reunalta, jos tuoli lähtee kiertoon?

Jossain vaiheessa muuttolaatikkotornien näkeminen alkaa kyllästyttää totaalisesti, tavara ei lopu. Nyt ei jaksa enää tunteilla, järkeillä, ei nähdä menneeseen eikä tulevaan, kaikki mikä eteen tulee, päätyköön jätesäkkiin. Ihan sama mitä taivaalta tulee.

Kun vihdoin koittaa päivä, jolloin muuttoauto kaartaa pihaan, ollaan voiton puolella, jäljellä on kaikkein jännittävin ja ihanin vaihe. Kalusteet kannetaan paikoilleen ja nähdään miten ne sopivat uuteen asuntoon. Pala palalta asunto alkaa näyttää omalta kodilta, eikä enää ole kiire. Vaatekaappeihin muodostuu hiljalleen siistejä pinoja, astiat löytävät paikoilleen, maustepurkit järjestyvät kuin itsestään suoriin riveihin puhtaille hyllyille. Parin päivän kuluttua vanhan asunnon kuva alkaa haihtua mielestä ja koti tuoksumaan kodilta.

Eläköön koti!

 

Muuttovinkit:

  1. Varaa muuttoauto sekä kantajat heti kun tiedät muuttopäivän.
  2. Hanki pinottavat muuttolaatikot ja pakkausmateriaalit hyvissä ajoin: muuttolaatikot, teippauslaite, kuplamuovi ja pakkauspaperi ja roskasäkit.
  3. Vaatteet voi pakata suoraan Ikean kasseihin, jopa henkareineen. Kasseissa kulkevat hyvin kaikki kodin tekstiilit.
  4. Pinoa laatikot, varmista ettei laatikoiden sisältö heilu ja etteivät laatikot ole liian painavia.
  5. Aloita pakkaaminen hyvissä ajoin. Tee aikataulu ja tehtävälista, jonka mukaan etenet huone kerrallaan, pakkaa esimerkiksi ensin olohuoneen kirjahyllyn tavarat, tv-tason tavarat, lasivitriinin tavarat ja siirry seuraavaksi makuuhuoneeseen ja lasten huoneisiin. Keittiö on kaikkein suuritöisin, aloita astioista joita käytät harvimmin. Merkitse mihin huoneeseen laatikot kuuluvat.
  6. Kerro muuttoporukalle aikataulu sekä uusi että vanha osoite ja varaa molempiin päihin juotavaa ja syötävää.
  7. Muistakaa avaimet!

Seuraa meitä:

OLETKO MYYMÄSSÄ ASUNTOA?

Pyydä meiltä arviokäynti!

Meiltä Vivasta saat huippumyyjän, joka keskittyy täysillä siihen, että asuntosi menee kaupaksi parhaaseen mahdolliseen hintaan. Olemme tehneet Uudellamaalla asuntokauppaa yli 20 vuotta ja ansainneet tuhansien asiakkaiden luottamuksen yksinkertaisella tavalla: meille tärkeintä on, että sinä olet työhömme tyytyväinen. Jätä tietosi, niin olemme sinuun yhteydessä!