Tilaa arviokäynti

Miksi kannattaa käyttää kiinteistönvälittäjää?

Posted on 10.01.17 in Stailaus ja sisustus Kiinteistövälitys Vinkkejä
  • 0

Toisin kuin monen muun asian kohdalla, ei asuntokaupassa itse tekemällä välttämättä säästä. Liian moni kokematon asunnon myyjä on ajautunut valitettavaan tilanteeseen, jossa vanha asunto on uuden asunnon ostohetkellä edelleen myymättä. Syitä myytävän asunnon heikkoon kysyntään saattaa olla monia, mutta usein syynä pitkittyneeseen myyntiaikaan on myyjän epärealistinen odotus asunnon myyntihinnasta. Pyyntihinta ollaan toisin sanoen jo lähtökohtaisesti asetettu väärin. Tämä taas pitkittää asunnon myyntiaikaa ja pienentää todennäköisyyttä saada asunnosta toivottu hinta, kun asunto ei löydykään enää houkuttelevien uusien asuntojen listalta vaan pidempään myynnissä roikkuneiden joukosta.

Maallikolle oikean pyyntihinnan asettaminen on kieltämättä vaikeaa. Realistisen hinnan asettaminen edellyttäisi kuitenkin sekä asuntomarkkinoiden kokonaistuntemusta, että myös myyntialueen toteutuneiden kauppahintojen tuntemusta. Asunnon myynti on lopulta varsin monimutkainen prosessi, joka edellyttää niin kaupallista kuin juridistakin osaamista.

Useimmille asunnon myyjille selonotto asuntokauppaan liittyvästä lainsäädännöstä, asuntomarkkinoiden tiivis seuraaminen sekä ajan ottaminen tehtävälle, joka on kiinteistönvälittäjälle kokopäivätyötä, on käytännössä mahdotonta. Näistä syistä useimmat asunnon omistajat luottavat asunnon myynnissä asuntokaupan ammattilaiseen. Kiinteistövälittäjät tuntevat myyntialueen todellisen hintakehityksen, sekä osaavat huomioida myös asunnon todelliseen arvoon liittyviä, maallikon näkökulmasta ehkä merkityksettömiäkin seikkoja. Kiinteistövälittäjät osaavat paitsi asettaa asunnon pyyntihinnan oikein mutta saavat myös asunnoista korkeammat hinnat, kuin itsemyyjät.

Asunnon paras mahdollinen myyntihinta syntyy lopulta monen tekijän summana.

- Kiinteistövälittäjät neuvottelevat asuntokauppaan liittyviä ehtoja päivittäin; rutiinin tuoma myyntikokemus tuo siten kiinteistövälittäjälle osaamista ja keinoja vaikuttaa ihmisiin asunnon myyntitilanteessa. Toisekseen, kiinteistövälittäjällä, joka päivittäin, vuodesta toiseen, saattaa yhteen ostajia ja koteja, on jo lähtökohtaisesti enemmän potentiaalisia asiakkaita, kuin itsemyyjällä. Parhaassa tapauksessa kaupat voivat tällöin syntyä jo ennen, kuin asunto on julkisessa esittelyssä, sanoo Viva LKV:n hallituksen puheenjohtaja Hannu Valojärvi.

Ammattilaisen kanssa myös halutaan asioida. Valojärvi muistelee joidenkin ostajien kertoneen kokeneensa myynti- ja varsinkin hintaneuvottelun käymistä suoraan asunnon omistajan kanssa jopa epämiellyttävänä. Lisäksi kiinteistövälittäjät tuovat sekä myyjälle että ostajalle varmuutta asuntokaupan onnistumisesta. Onhan kiinteistönvälittäjän Hyvän kiinteistönvälitystavankin mukaan valvottava asuntokaupassa sekä ostajan että myyjän etuja. Lopulta kyse on myös oikeusturvasta, sillä kiinteistönvälittäjälle kuuluu selonottovelvollisuus, jonka laiminlyöminen asettaa kiinteistönvälittäjän vastuuseen virheestä ja kun kiinteistönvälittäjä myy asunnon saavat kaupan osapuolet myös kuluttajansuojan. Kiinteistövälittäjän käyttäminen on siten lopulta myös osa asuntokaupan riskienhallintaa.

 

 

Seuraa meitä:

OLETKO MYYMÄSSÄ ASUNTOA?

Pyydä meiltä arviokäynti!

Meiltä Vivasta saat huippumyyjän, joka keskittyy täysillä siihen, että asuntosi menee kaupaksi parhaaseen mahdolliseen hintaan. Olemme tehneet Uudellamaalla asuntokauppaa yli 20 vuotta ja ansainneet tuhansien asiakkaiden luottamuksen yksinkertaisella tavalla: meille tärkeintä on, että sinä olet työhömme tyytyväinen. Jätä tietosi, niin olemme sinuun yhteydessä!