Tilaa arviokäynti

Kun olet myymässä

Vaihdatpa asuntoa isompaan, pienempään, tai myyt vain parhaaseen markkinahintaan, hyvin hoidettu asunnonvaihto alkaa oman asunnon hinnan arvioimisesta. Myös paras myyntistrategia ja -aika pitää valita, sekä aloittaa halutun uuden asunnon ja asuinalueen etsiminen.

Asunnon ostaminen ja myyminen

Asunnon ostaminen ja myyminen on luotettavaa ja nopeaa Viva LKV:n avustuksella. Käytössäsi ovat Vivan ammattitaitoiset kiinteistövälittäjät, jotka tuntevat asuntomarkkinat ja hintatason. Asunnon ostaminen ja myyminen on meille helppoa.

Asunnon myyminen pohjautuu hyvään suunnitteluun ja myyntityöhön. Säästät aikaa ja rahaa ottamalla käyttöösi koulutetun asuntokaupan ammattilaisen, joka lyhyessä ajassa näyttää omistamasi asunnon mahdollisimman monelle potentiaaliselle ostajalle. Hän myös keskittyy täysipainoisesti myyntityöhön, vastaa kotinne myynnistä aiheutuvista kuluista, sekä pitää tiiviistä yhteyttä teihin. Myös uuden asunnon ostaminen käy nopeasti, luotettavasti ja parhaaseen hintaan.

Hyvä suunnittelu

Onnistunut asuntokauppa alkaa siitä, että pyydät alueesi ammattimyyjän arvioimaan asuntosi. Tällöin voimme arvioida, kuinka pitkä on asuntosi arvioitu myyntiaika ja kuinka paljon etsimäsi kaltaisia asuntoja markkinoilla on. Saat oikean kuvan asuntomarkkinoista ja hintatasoista ja autamme sinua koko myyntiprosessin ajan.

Kutsu meidät kartoittamaan tilanteesi hyvissä ajoin, kun suunnittelet asunnon vaihtoa. On parempi, että olemme tutustuneet asuntoosi ennen kuin olet päättänyt muuttaa tai vasta uuden ostettuasi. Kun asunnonvaihto tehdään hallitusti voi uusi asuntosi vapautua ennen omaasi, jolloin voit tehdä suunnittelemasi remontin ja muuttaa remontoituun asuntoon sen sijaan, että muuttaisit remontin keskelle. Eikä välissä tarvitse muuttaa vuokralle.

Ajankohta vaikuttaa paljon asunnon hintaan.

  • Onko alku- vai loppukevät parempi pihallisen asunnon myyntiin?
  • Pitäisikö asunto myydä, kun piha on kauneimmillaan?
  • Ajattelevatko kaikki muutkin niin, jolloin tarjonnan ja kysynnän suhde kääntyy epäedulliseksi?
  • Onko kesä hiljaisen asuntokaupan aikaa, vai tekevätkö silloin myyvät unelmakauppoja, kun valinnanvara markkinoilla on vähäistä?
  • Miten paljon sinun asuntosi kaltaisia kohteita kysytään juuri nyt?

Suunnittelemalla asuntokauppasi kanssamme, onnistut. Teemme sen sinulle helpoksi ja turvalliseksi. Jätä yhteystietosi, niin saat alueesi huippumyyjältä arvion asunnostasi veloituksetta. Tehtävämme on myydä asuntosi nopeasti ja tehokkaasti parhaaseen rahaan.

Kahden vuoden sääntö

Luonnollisen henkilön ja kuolinpesän omaisuuden myynnistä tai vaihtamisesta syntyvä voitto eli luovutusvoitto on veronalaista pääomatuloa.

Pääomatulojen veroprosentti on 30 000 euroon asti 30 % ja siitä ylöspäin 34%.

Luovutusvoittoa tai tappiota voi syntyä kiinteistön ja irtaimen omaisuuden luovutuksesta. Irtainta omaisuutta ovat esimerkiksi asunto- ja muiden osakeyhtiöiden osakkeet ja irtaimet esineet.

Oman asunnon myynnistä tai vaihtamisesta saatu voitto on verovapaata tuloa jos olet omistanut luovutettavan huoneiston hallintaan oikeuttavat osakkeet tai osuudet taikka rakennuksen on omistanut vähintään kaksi vuotta ja huoneistoa tai rakennusta on käyttänyt omistusaikana ennen luovutusta yhtäjaksoisesti vähintään kahden vuoden ajan omana tai perheen vakituisena asuntona.

Omistusaika lasketaan yleensä ostosopimuksen tekemisestä luovutussopimuksen tekemiseen. Ratkaiseva on yleensä lopullisen kauppakirjan allekirjoitusajankohta. Jos asunto on saatu perintönä, omistusaika lasketaan perittävän kuolemasta.

Jos asunto on saatu osituksessa, verovapauden edellyttämä omistusaika lasketaan ositusta edeltäneestä omistajanvaihdoksesta. Asumisaika lasketaan siitä, kun asunnon osituksessa saanut henkilö on näin laskettavana omistusaikana alkanut käyttää luovutettavaa asuntoa omana vakituisena asuntonaan.

Myös luovutetun rakennuksen rakennuspaikasta saatu voitto on verovapaata. Kaavoitetulla alueella tämä koskee kaavan mukaista tonttia tai rakennuspaikkaa ja muualla rakennuspaikkaa 10 000 m2 asti.

Jos huoneistosta tai rakennuksesta alle puolet on ollut omana tai perheen vakituisena asuntona, luovutusvoitosta on verovapaata vain tätä käyttöä vastaava osa.

Luovutushinnasta vähennetään verotuksessa poistamatta oleva omaisuuden todellinen hankintameno ja voiton hankkimisesta johtuneet menot, esimerkiksi omaisuuden myyntikulut. Näihin kuluihin kuuluu muun muassa kiinteistönvälittäjän palkkio.

Usein epäselvyyttä aiheuttaa ajankohta, jolloin myynnin saa aloittaa ja kaupat lyödä lukkoon, kun pyrkii välttämään luovutusvoiton veron. Useimmiten tämä aiheuttaa myynnin aloittamisen venyttämistä tarpeettoman kauan. Me Vivassa autamme sinua välttämään virhearvioinnit

Tarjouksen tekeminen

Tarjoukset keskustellaan aina kasvotusten asuntomyyjän ja ostajan kesken ja ne tehdään aina kirjallisesti valmiille tarjouslomakkeillemme. Tärkeimmät tarjouksessa sovittavat asiat ovat kauppahinta, maksuaikataulu sekä vapautumispäivä.

Kaikista näistä tulee olla yksimielisyys kauppojen syntymiseksi. Tarjous on yksipuolisesti ostajaa sitova, kunnes omistaja on hylännyt tai hyväksynyt sen. Kun ostaja on maksanut tarjouksessa sovitun käsirahan, ei muita tarjouksia enää oteta vastaan.

Jos olet tekemässä tarjousta jätä yhteystietosi tästä, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Maksuehdot ja vakuudet

Mikäli kaupantekotilaisuudessa ei makseta koko kauppahintaa, tulee vakuudet järjestää sen mukaan siirtyykö omistusoikeus ostajalle kaupantekotilaisuudessa vai ei. Silloin, kun omistusoikeus siirtyy ostajalle kauppaa tehtäessä, tulee omistajan saada vakuus maksamattomalle kauppahinnalle. Vastaavasti, jos omistusoikeus ei siirry, tulee ostajan saada vakuus jo maksamalleen kauppahinnalle.

Vakuudet voivat olla asuntokaupassa jälkipantteja, mutta enenevässä määrin myös pankkien säilytyssitoumuksia käytetään turvaamaan osapuolten edut. Vakuusasioissa sinua neuvovat asuntomyyjämme, kysy meiltä lisää.

Myyjän vastuu

Käytetyn asunnon kaupassa myyjä vastaa mahdollisista piilevistä vioista kahteen vuoteen asti. Kiinteistöjen kohdalla vastuu on pidempi, viisi vuotta. Tästä syystä on erityisen tärkeää, että asunnon, taloyhtiön ja joissain tapauksissa jopa alueen kehityksen on arvioinut ja myynnin suunnitellut koulutettu ammattilainen. Kuntotarkastuksen teettäminenkin on useassa tilanteessa suositeltavaa jo ennen myynnin aloittamista.

Erimielisyyksien välttämiseksi on erityisen tärkeää myytävän asunnon ja taloyhtiön tai kiinteistön hyvä tunteminen sekä kaiken ostajalle oleellisen tiedon huomioon ottaminen asuntoa esiteltäessä. Tarjousneuvotteluissa tulee huomioida sekä ostajan että myyjän edut. Onnistuneessa kaupassa eivät vastuukysymykset tule esille.

Viva on nopea!

Viva on nopea!

Tavoitteemme on nopeat kaupat, parhaaseen hintaan.

Lue lisää

Vivalaiset esittäytyvät

Vivalaiset esittäytyvät

Tutustu meihin!

Lue lisää

Stailaus&kuvaus

Stailaus&kuvaus

Stailaus varmistaa upeat myyntikuvat asunnostasi!

Lue lisää

Meitä suositellaan

Meitä suositellaan

Lue mitä asiakkaamme ovat meistä mieltä!

Lue lisää

Oletko myymässä asuntoasi?

Tilaa maksuton arviokäynti!

Viva LKV:n kanssa asunnon myynti on nopeaa, helppoa ja turvallista. Kaikki alkaa arviokäynnistä.